Om Blekinge Badminton Camp 2022

BBC är ett återstartsprojekt som till största del finansieras av det återstartsstöd Svenska Badmintonförbundet beviljade projektet i April 2022.

Lägret är ett klubböverbryggande samarbete mellan Hoby BMK, Mörrum BMK, Carlshamns Badmintonförening och Ronnebysmashen.

Syftet med lägret är främst att skapa suget för våra tonåringar att stanna kvar i idrotten. Vi vill med mer speciella arrangemang likt detta läger få de som sviktat i intresset för sporten att åter få gnistan som en gång startade deras idrottsutövande. Vi tror att med mer utbyte mellan klubbarna få en ny dimension i träningen och tävlingarna. Vi hoppas vänskapsband skapas som förmodligen inte uppstått om barnen endast träffas under matcher på tävlingar. Vi hoppas utbyte av tränare ger en mer varierad träning och att tränarna får tips och idéer av varandra. Vi hoppas lotsa föräldrar och andra vuxna kring den aktive in i idrotten på något sätt. Det kan vara som utövare, chaufför, lägerfunktionär eller kanske för att sköta sekreteriatet på tävlingar. Vi hoppas kunna erbjuda föreläsningar och workshops under lägrets två sista dagar som riktar sig till just de omkring våra aktiva barn.

Kan våra fyra klubbar starta säsongen 2022/23 utan minskat antal aktiva i övre tonåren är målet uppnått.

Kan vi få en förälder att ställa upp som hjälptränare under nästa säsong har vi massor med timmar av engagemang i våra ungdomar vi inte hade innan lägret.

Kan våra tränare få nya övningar, nya tankebanor i hur man hanterar barn och ungdomar och ny inspiration för den kommande säsongen har vi fått mer än vi initialt vågat hoppats på när vi drog igång planeringen.

Kan vi under en tävling se U13-spelaren från Hoby gå förbi mamman till Mörrums U15-spelare och be om hjälp att linda om racket för ”man känner ju igen henne från lägret” så är vi väldigt långt fram i visionen om ”Vi-känslan”.

Kan vi bevittna Carlshamns U17 spelare gå in och coacha ”barackkompisen” från Ronneby mellan seten som om de vore klubbkamrater är vi ytterliggare ett steg närmare visionen om utsuddande av gränser.

Får vi en dag se spelare från våra fyra klubbar gå och äta en pizza tillsammans efter prisceremonin; inte som rivaler från olika klubbar utan som vänner man funnit tack vare idrotten, då är vi framme. Och jag som skriver erbjuder mig bjuda på pizzorna. Just den vänskapen kan vara det som avgör om man stannar kvar i idrotten eller ej. Med goda vänner gör det kanske inte så mycket att man inte alltid tycker träningen är det roligaste som finns. Men att missa chansen att hänga med sina vänner skall kännas så mycket värre än att träna en oinspirerad dag.

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång